School of Design

School of Design - Exterior view
School of Design - Exterior view

The project is part of a program to revitalize and integrate the Arsenale of Venice with the city activities. The location is the west bank of the Darsena Vecchia and the program includes a university building for the School of Design.

The building occupies a plot along the fondamenta and it is composed by two main blocks forming a V-shape in plan and revolving around a central open court.

The west facade is covered by two different kind of bricks while the east facade, overlooking the channel, is glazed and open towards the fondamenta.

The building includes both some traditional material of the Arsenale, while introducing more modern elements in steel, glass and perforated metal.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s